RC Studio

Video- en audioproducties

Dit is het oude Gemeentehuis van het pittoreske stadje Gramsbergen, waar in de trouwzaal onze studio is gevestigd. In de wijnkelder onder ons Gemeentehuis kan nog steeds getrouwd worden.
Ook bruidsparen die het trouwen in de als bluesclub ingerichte trouwzaal geen probleem of zelfs een pree vinden kunnen hier trouwen.

Van 1924 tot 2015 was het voormalige gemeentehuis van Gramsbergen een officiële trouwlocatie van de gemeente Hardenberg, hoewel het gebouw na de gemeentelijke herindeling vanaf 2002 geen dienst meer deed als gemeentehuis. De gemeente Gramsbergen was opgegaan in de gemeente Hardenberg.

Na oplevering in de loop van 2012 van het nieuwe gemeentehuis van Hardenberg, het 'lelijkste gemeentehuis van Nederland' in het centrum van Hardenberg, wilde de gemeente stimuleren dat er voortaan vooral daar getrouwd zou worden. In 2015 heeft de gemeente Hardenberg het contract met alle andere officiële trouwlocaties in de gemeente opgezegd.

Trouwen in de trouwzaal in Hardenberg kost met ingang van 2016 zo'n kleine 400 euro. Dat is nog exclusief de diensten van de gemeentebode, die optreedt als gastheer of -vrouw (hiervoor betaalt u zo'n 200 euro extra). Vanaf dat moment kan er alleen nog tegen extra hoge kosten op een vrije locatie getrouwd worden.

Dit betekent dat u, wanneer u bij ons in het gemeentehuis van Gramsbergen (het 'mooiste gemeentehuis in de gemeente Hardenberg') wilt trouwen, 600 euro bij de gemeente plus 300 euro voor het gebruik van onze trouwzaal moet neertellen. Hiervoor is om begrijpelijke redenen amper belangstelling meer. Daarom hebben we moeten besluiten dat de Trouwzaal in het oude Gemeentehuis in Gramsbergen is  vanaf 2018 niet meer beschikbaar is voor huwelijksvoltrekkingen.

Maar er is nog wel een andere mogelijkheid om in Gramsbergen te trouwen! U kunt zich de hoge 'boete' besparen die staat op trouwen op een vrije locatie, door op dinsdag- of woensdagochtend om 9.00 uur gratis te trouwen in het gemeentehuis van Hardenberg. Dit duurt ongeveer 10 minuten en hierbij kunnen slechts 4 personen aanwezig zijn. Wilt u vervolgens toch een 'echte' huwelijksvoltrekking, direct daarna of enkele dagen later, in het bijzijn van al uw gasten, compleet met toespraak, Ja-woord en het wisselen van de ringen? Wij verzorgen dat graag voor u.

De ceremonie kan plaatsvinden in de wijnkelder onder het oude Gemeentehuis van Gramsbergen voor maximaal 40 gasten. De kosten voor het gebruik van de wijnkelder bedragen 150 euro. De trouwspeech kan dan gehouden worden door iedereen die dit wil doen, hiervoor is geen beëdiging of toestemming van de gemeente nodig.

Ook onze eigen ervaren trouwambtenaar Cora kan in overleg met u een helemaal op u toegespitste toespraak houden. Wij nemen dan ook de taak van de gemeentebode over. De prijs voor deze service is 200 euro. De totale huwelijksvoltrekking komt dan op 350 euro. Bovendien betaalt u voor een trouwplechtigheid op zaterdag, zondag of op feestdagen bij ons geen meerprijs.

 

Trouwambtenaar Cora

 


Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u ons bereiken op telefoonnummer 06-53207058 of via het contactformulier op deze website.

  

       


  Trouwen in de wijnkelder (maximaal 40 personen)                                                                    

WIJNKELDER

       

 

  

 

 

 

 

Voordelen van deze trouwlocatie

Op het plein voor de trouwzaal kunt u uw trouwauto laten staan zodat u in stijl kunt in- en uitstappen.   Uw gasten kunnen gratis parkeren.     Ook per trein zijn we goed bereikbaar, van het NS station is het  5 minuten lopen.

U kunt op het bordes of in het tegenover ons gelegen park mooie groepsfoto's maken.

Ook op het balkon van het oude gebouw kunnen foto's van het bruidspaar gemaakt worden.


      

Na afloop of tijdens de plechtigheid kan het huwelijk met een glas champagne worden beklonken.

Voor een meerprijs van € 100 krijgt u een DVD of USB stick met een opname van de trouwplechtigheid.

Ook een complete videofilm van uw trouwen kunnen we voordelig voor u verzorgen.


 
 Wij kunnen ook voordelig een video van uw hele trouwdag voor u verzorgen.